Wat is Rots & Water?


Het Rots & Water-programma is een psychofysieke training voor jongens én meisjes. Het is een puur Nederlands programma, ontwikkeld door Freerk Ykema en richt zich op bewustwording en ontwikkeling van eigen kracht. Kinderen leren dat er bij elke vorm van communicatie een keuze kan worden gemaakt tussen de harde rotsopstelling en de soepele wateropstelling. Door de brede toepasbaarheid is dit programma wereldwijd zo succesvol.

Doel


Het Rots & Waterprogramma heeft als doel het welbevinden van leerlingen te vergroten en sociale problemen, zoals bijvoorbeeld pesten, te verminderen. De kinderen leren sociale vaardigheden (waaronder weerbaarheid) door middel van psychofysieke didactiek. Thema’s worden aangeboden door middel van fysieke oefeningen. Vervolgens worden ze verbonden met de ontwikkeling van verbale en communicatieve vaardigheden. Elke les is een mix van fysieke oefening en spel, momenten van zelfreflectie, kringgesprek en verwerkingsopdrachten. Kinderen krijgen meer inzicht in sociale situaties door het gebruik van Rots & Watertaal.

rots water2


Overige informatie


Het Rots & Waterprogramma omvat 10 lessen. Elke les duurt 60 minuten. Mijn doelgroep is kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Het is ook mogelijk dat ik deze leuke training bij u op school kom geven. Vraag vrijblijvend een oriënterend gesprek aan of een vrijblijvende offerte. 

Belangrijk is om tijdens de training makkelijk zittende (sport)kleding te dragen en, bij voorkeur, op blote voeten deel te nemen.

U kunt uw kind/groep aanmelden via de button contactformulier op de site, per mail of telefonisch.

Voor meer informatie over Rots & Water kunt u ook kijken op www.rotsenwater.nl