Per 1-1-2020 ben ik gestopt met kindercoaching. Aanmelden is niet meer mogelijk.

 

Als je kind de grip op zichzelf even kwijt is ….. (voor kinderen vanaf 8-9 jaar)

U merkt bijvoorbeeld aan uw kind dat hij/zij vastloopt door faalangst, verlegen is, niet kan mee komen op school, regelmatig boos is, het moeilijk vindt om vrienden te maken en te houden, zich niet goed kan concentreren. U ziet de onmacht bij uw kind en voelt met hem/haar mee. Goed bedoelde adviezen van ouders kunnen soms averechts werken, waardoor het er thuis niet gezelliger op wordt en de frustratie aan beide kanten toeneemt.

Je gunt je kind dat hij/zij weer met plezier naar school gaat, de lat iets lager durft te leggen voor zichzelf, fouten durft te maken en leert omgaan met zijn/haar boze buien. Kortom dat hij/zij weer beter in zijn vel zit.

Om dit te bereiken ga ik samen met u en uw kind op onderzoek naar oplossingen. Hierdoor komt er verandering en verbetering. U en uw kind krijgen inzicht in wat er gebeurt (het probleem) en leren dit probleem samen positief te beïnvloeden (op te lossen of te leren hoe je daar gemakkelijker mee kunt omgaan) zodat de sfeer thuis goed blijft.

 

Mijn werkwijze

In mijn praktijk werk ik oplossingsgericht vanuit het hier en nu. Dit houdt in dat ik, samen met het kind en u, het probleem dat het kind ervaart vertaal in een nog te leren vaardigheid. Hierdoor wordt het kind meer bewust gemaakt van de voordelen die het heeft om een bepaalde vaardigheid te kunnen en wordt het kind gemotiveerd om het te leren.

Na de aanmelding nodig ik u en uw kind uit voor een intakegesprek waarin we met elkaar kennismaken, er een probleemanalyse wordt gemaakt en het leerdoel wordt besproken.

Vervolgens wordt een tweede afspraak gepland waarbij de begeleiding van uw kind start. Samen met het kind en u gaan we op zoek naar de kwaliteiten van het kind en wordt de focus verlegd van "het probleem" naar “de oplossing”. Het kind wordt als het ware aan de hand genomen en gaat samen met u en mij op zoek naar oplossingen voor het probleem. Dit gebeurt spelenderwijs waarbij steeds gekeken wordt naar wat het kind nodig heeft om weer vol (zelf)vertrouwen op weg te gaan.

Kinderen coachen of begeleiden is iets anders dan het bieden van kant en klare oplossingen aan het kind en de ouders. Ervaring leert dat kinderen vaak zelf wel een oplossing weten, maar dit nog niet kunnen toepassen. Door met verschillende vormen van spel bezig te zijn, te praten, te luisteren, te kijken en te ontdekken ervaart uw kind welke kwaliteiten en vaardigheden het heeft en welke vaardigheden hij/zij kan leren om zo beter om te gaan met zijn/haar probleem.

Over het algemeen geven 1 tot 5 afspraken al veel inzicht en handvatten waarmee het kind zelfstandig verder kan. 

 

Aanmelden en kosten

Intakegesprek (20 minuten) € 25,00. 

Kindercoach consult (50 minuten) € 55,00 

U kunt uw kind aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / telefonisch of via de button op de website.

De afspraken vinden plaats op maandagmiddag tussen 15.30 en 17.00 uur en worden in overleg gepland.